ARTIKELEN & NIEUWS

Groei

Stap voor stap de ladder op: doorgroeien bij Optimo

Geplaatst op 02 april 2019

Een specialist word je niet zomaar. Het vergt tijd, aandacht en doorzettingsvermogen. Maar zo’n kans moet jou wel worden gegeven. Of pak je die zelf? We zetten drie collega’s bij elkaar die een groei binnen Optimo hebben doorgemaakt. Hoe denken zij over begrippen als ‘kansen’ en ‘groei’?

Optimaal verbinden
Door Liselotte Razoux Schultz op 02 april 2019
Leerlingen steken vingers op - Optimo + Stichting JINC - Optimaal Verbinden

Lijntjes leggen met de maatschappij

Geplaatst op 17 mei 2017

Veel jongeren in Nederland hebben geen of weinig rolmodellen in hun leven. Ze hebben veel in hun mars, maar door omstandigheden komt dit niet tot z’n recht. Daar willen wij, en vele organisaties met ons, wat aan doen. Wij vinden het belangrijk om verder te kijken dan onze eigen organisatie en lijntjes te leggen met de maatschappij. Eén van deze lijntjes is met Stichting JINC.

Optimaal verbinden
Door Optimo op 17 mei 2017

Een persoonlijke recruitmentstrategie, 4 tips

Geplaatst op 04 april 2017

Een platform met ruim vier miljoen Nederlandse gebruikers en een berichtje is zo verstuurd. Recruitment mag er dankzij de groei van LinkedIn dan eenvoudiger op zijn geworden, erg persoonlijk is het allemaal niet. Laten we voortaan kwaliteit boven kwantiteit stellen als het gaat om recruitment. Dat begint bij het persoonlijker maken, want daarmee onderscheid je je van concurrenten. En dat is pure noodzaak als je werkzaam bent in een branche waarin de strijd om talent hevig woedt. Hoe pak je dat aan? Vier tips.

Optimaal verbinden
Door Suzanne Hauer op 04 april 2017
Talent Sourcer - Optimo

Van Recruiter naar Talent Sourcer

Geplaatst op 13 februari 2017

Wij vinden wij dat de functienaam ‘Recruiter’ heeft te kampen met een imagoprobleem en daar willen wij bij Optimo vanaf!

Optimaal verbinden
Door Suzanne Hauer op 13 februari 2017

Hoe word je top of mind bij een recruiter?

Geplaatst op 20 oktober 2016

Met plezier naar je werk gaan is ontzettend belangrijk. Alleen hoe kom je aan een baan waar je echt werkplezier uithaalt? Uiteraard moet je af en toe een beetje geluk hebben, maar je moet er ook werk van maken om de baan te vinden die je wil hebben. Benieuwd hoe jij de recruiters kan overtuigen? Lees dan de 6 tips.

Optimaal verbinden
Door Suzanne Hauer op 20 oktober 2016
Het effect van vooruitgang

Het effect van vooruitgang!

Geplaatst op 19 juli 2016

Iedereen wordt er beter van als je vooruitgang boekt. Wanneer jij namelijk vooruitgang boekt, dan heeft iemand anders daar vaak ook baat bij. Wanneer jij jouw verkoopskills steeds verder ontwikkelt, dan ben jij blij als je de klant binnenhaalt. Alleen zou jouw werkgever niet net zo blij zijn? Hij heeft er tenslotte er ook weer een nieuwe klant bij. Hoe je het wendt of keert vooruitgang boeken is voor iedereen zinvol. Ondanks een opleiding goed voor je is en je veel leert in deze periode, blijf je uiteindelijk je hele leven leren.

Optimaal verbinden
Door Daniel Ballijns op 19 juli 2016