Koppeling Arbo Unie en AFAS

Wie verantwoordelijk is voor het verzuim, weet dat het ophalen van verzuimdocumenten bij Arbo Unie onderdeel is van het werk. Een administratieve taak, die met precisie moet worden uitgevoerd. Hoe groter de organisatie, hoe meer tijd het je kost. Optimo ontwikkelde samen met Arbo Unie de oplossing: een veilige, automatisch draaiende koppeling tussen AFAS Profit en Arbo Unie die de verzuimdocumenten in het verzuimdossier van de juiste medewerker plaatst.

Continuïteit en veiligheid

Deze koppeling bespaart jouw HR-team tijd en voorkomt menselijke fouten. En bij afwezigheid van de verzuimverantwoordelijke, lopen de processen gewoon door. De automatische oplossing is geheel volgens alle vereisten en standaarden:

  • De bedrijfsarts kan, conform de Wet verbetering poortwachter, veilig documenten delen met jouw afdeling;
  • De koppeling is tevens volgens de SIVI Verzuimstandaard;
  • Het onnodig uitwisselen van persoonsgegevens wordt beperkt en dus is de koppeling AVG-proof.

Bouwbedrijf Dura Vermeer zegt:

"Bij Dura Vermeer willen we zoveel mogelijk interne processen automatiseren. We konden al ziek- en herstelmeldingen automatisch delen met Arbo Unie, maar andersom communiceren was nog niet mogelijk. Met dank aan de koppeling kan dat nu wel. Het scheelt ons handmatige acties: dat levert ons uiteindelijk een uur per week op. Ik kan deze koppeling aan iedere gebruiker van Arbo Unie en AFAS aanbevelen", aldus Dennis Stam, Manager HR Services.

Deze koppeling voor jou inrichten?

Voor de koppeling Arbo Unie en AFAS zijn er werkzaamheden nodig in AFAS Profit, uitgevoerd door de specialisten van Optimo, én aan de kant van Arbo Unie. Deze werkzaamheden kunnen op afstand worden gedaan. Meer weten over een geautomatiseerde uitwisseling van verzuimdocumenten? Vul ons contactformulier in voor al je vragen!

 

Contact