AFAS ERP | implementeren en optimaliseren

De ERP-software van AFAS biedt talloze mogelijkheden. Daarom is het belangrijk om van te voren goed te inventariseren wat je met de software wilt bereiken. Deskundig advies van ervaren business consultants kan in dit proces een mooie aanvulling zijn. Onze AFAS consultants zijn dagelijks bezig met de software-inrichting. Hierdoor weten zij jou scherpe vragen te stellen om uiteindelijk het optimale uit jouw ERP pakket te halen. Zij zijn experts in het vertalen van bedrijfsprocessen naar inrichting en fungeren als ‘meewerkend voorman’ bij de implementatie en het optimaliseren van jouw systeem. Hiermee worden medewerkers ontlast van administratieve taken en krijgen ze meer tijd voor beleidsmatige werkzaamheden. Door deze digitalisering en automatisering is up-to-date stuurinformatie altijd binnen handbereik.

Consultancy op maat

AFAS ERP voor MKB

Het MKB kenmerkt zich door de wens voor overkoepelende bedrijfssoftware voor alle ERP-zaken, een hoog werktempo en beperkte budgetten. Jouw AFAS Consultant gaat voor jou op zoek naar efficiënt maatwerk binnen de standaarden van AFAS. De korte lijnen die te zien zijn binnen jouw organisatie, zie je ook bij ons terug. Je schakelt met één AFAS Consultant die jou op alle vlakken ondersteunt bij jouw AFAS-inrichting en interne processen. We schrijven geen uitgebreide projectplannen maar gaan direct aan de slag. Onze MKB consultants zijn in staat creatieve oplossingen te bieden voor jouw specifieke wensen, waardoor al jouw processen in het systeem passen en we de kosten laaghouden. Ze kennen de processen en zien snel waar mogelijkheden zitten. Jouw ERP software is binnen no time klaar voor gebruik en de resultaten zullen snel zichtbaar zijn.

Projectleiding

De implementatie en optimalisatie van jouw AFAS Software moet efficiënt worden gemanaged. Optimo heeft Senior AFAS Consultants in huis die adviseren, coördineren en begeleiden. Samen met jou stellen ze een inrichtingsplan op waarin jouw wensen zijn vertaald naar concrete projectonderdelen. Ze weten welke projectonderdelen van elkaar afhankelijk zijn en houden in de gaten dat taken tijdig worden uitgevoerd. Naast deze inhoudelijke projectkennis en hun jarenlange AFAS kennis, weten zij door hun ervaring ook hoe belangrijk verandermanagement is. Medewerkers moeten leren omgaan met nieuwe functionaliteiten en oude gewoontes loslaten. Onze Senior AFAS Consultants kunnen je op dit gebied ondersteunen en bieden dus projectmanagement van A tot Z.

Advies & Training

Onze AFAS Consultants denken mee vanuit jouw organisatie. Ze kennen de mogelijkheden binnen de AFAS Software en adviseren je graag over hoe deze mogelijkheden bij jouw organisatie vorm kunnen krijgen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat jij, na afloop van het project, de benodigde kennis is huis houdt. Dit doen de consultants door jouw medewerkers ‘training on the job’ te geven. Dit is een intensieve manier van begeleiding waarbij je medewerkers extra kennis opdoet omtrent de AFAS Software. Hiermee zijn jouw medewerkers na afloop van het traject zelf in staat het softwaresysteem te onderhouden.