IKB inrichten in AFAS Profit

Het invoeren van het IKB brengt veel wijzingen per medewerker met zich mee. Door jouw payrollsoftware efficiënt in te richten, zijn deze wijzigingen eenvoudig én automatisch te verwerken. Onze Payroll Consultants adviseren en ondersteunen jou hierin.

Voordeel 1: Fiscale voordelen

Een flexibele invulling van het salaris is een win-winsituatie. Omdat het salaris wordt omgezet naar onbelast loon, betaalt de medewerker minder loonbelasting en de organisatie minder aan zorgverzekeringen en sociale premies.

Voordeel 2: Tijdsbesparing voor HR

Als jouw payrollsoftware goed is ingericht, bespaart het IKB veel tijd op de HR-afdeling. De regie ligt bij medewerkers, waardoor HR minder handelingen hoeft te verrichten. De salarisadministrateurs krijgen daarbij een nieuwe, adviserende rol.

Voordeel 3: Goede werk-privébalans

Met het Individueel Keuzebudget krijgen medewerkers meer ruimte, invloed en verantwoordelijkheid. Dit draagt bij aan een goede balans tussen werk en de persoonlijke situatie. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Kennis én documentatie

Wil je het Individueel Keuzebudget invoeren, dan moet AFAS Profit volgens specifieke eisen worden ingericht. Dit vraagt om  uitgebreide kennis van de wetgeving én goede documentatie van belangrijke informatie. Onze consultants hebben het allebei!

Voorlichting IKB

Met het IKB krijgen medewerkers de vrijheid om financiële keuzes te maken binnen hun salaris. Hierbij is goede begeleiding vanuit de organisatie belangrijk. Onze consultants helpen jou bij een goede voorlichting van jouw medewerkers.